تاریخچه اولین حمام ها
تاریخچه اولین حمام ها در خارج از ایران طبق اسناد کتبی موجود، به بیش از دو هزار سال پیش از میلاد عیسی مسیح (ع) برمی گردد. به استناد کتب تاریخی موجود، جزیره ای به نام کرت دو هزار سال پیش از میلاد مسیح از چنان تمدن والایی برخوردار بود که تمامی منازل مسکونی (اعم از خانه ثروتمندان و فقرا) مجهز به حمام آب گرم روان بودند.
حمام، در تاریخ ایران قدمتی سه هزار ساله دارد. نظافت و پاکیزگی از دیرباز جزو اصول و آیین اعتقادی و مذهبی ایرانیان به شمار می رفت. غسل کردن در آیین زرتشتی، یکی از شروط شرکت در مراسم های مذهبی بود. قدمت ساخت حمام در ایران به پیش از دوره فرمانروایی هخامنشیان برمی گردد. پس از اسلام آوردن ایرانیان، حمام کردن به عنوان یکی از فرایض دینی مورد توجه ایرانیان قرار گرفت.
برچسب:
فضاهای حمام،
قدمت حمام،
گرمابه،
مصالح حمام،
معرفی حمام های عمومی،
معماری حمام،
ادامه مطلب
بازدید:
آشنایی با معماری حبابی
در بیان معماری «حباب، معماری هواست: سازه بادی که با عضو نازکی پوشیده شده و در حفره های ساختمان جای گرفته و سراسر سازه از بالا تا پایین را پوشانده است؛ حباب ها فضای نرمی را در داخل و سازه ی سختی را در خارج به وجود آورده اند که سبب شده فضای موجود و فضای جدید با یکدیگر ترکیب شوند.». ایده ی حباب ها الهام بخش کاربرد خلاقانه ی مصالح بوده تا محیطهای معماری حبابی که تا به حال از لحاظ سازه ای طراحی نشده و یا فاقد کیفیت تجربی هستند.
برچسب:
معماری حبابی،
موزه هیرشورن،
مکعب آبی،
نیکولاش گریمشاو،
ادامه مطلب
بازدید:
هدف این نوشتار ارائه اصول معماری در عصر تغییر اقلیم است. ضرورت این امر از آنجا ناشی میشود که نرخ گرم شدن کره زمین، افزایش یافته است. به طور علمی اثبات گردیده است که انسان و فعالیت های او موجب افزایش تراکم جو ی گازهای گلخانه ای شده است و همین امر مسبب اثر گرمایش جهانی است. گستردگی مشکل گازهای گلخانه ای به حدی است که به منظور کاهش خطرات تغییر فاجعه آمیز اقلیم، نیاز توقف افزایش تراکم آن که به وسیله سوختن انرژیهای فسیلی تولید می شود ، احساس می گردد و بشر نیاز دارد که به سرعت از استفاده گاز گلخانه ای حاصل از سوخت فسیلی ، به سمت وابستگی بیشتر به انرژی تجدیدشونده پاک، حرکت کند.
برچسب:
دسترسی خورشیدی شهری،
تغییر اقلیم،
طراحی خورشیدی ایستا،
سیستم خورشیدی پویا،
گرمایش و سرمایش،
ادامه مطلب
بازدید:
میزان صدای موجود، چه از محیط پیرامون یا از فعالیتهای درونی یک فضا تأثیر مهمی بر آسایش افراد ساکن میگذارد. از این رو موضوع آکوستیک در فضایی که انسان در آن زندگی یا فعالیت می کند بسیار بااهمیت است.
آکوستیک چیست؟
عمده تلاش در این موضوع حذف صداهای غیرمفید و نامطلوب است. یکی از مشکلات عدیده در بحث آکوستیک فضا، پدیده رزونانس (تشدید) است که معمولا این پدیده در فضاهای وسیعتر بهویژه در سالنهای سینما، سخنرانی و آمفیتئاترها اتفاق میافتد. این پدیده فیزیکی در یک فضای همگانی اتفاق میافتد که در آن امواج صوتی پس از تولید از یک منبع، در محیط منتشر میشوند و پس از برخورد با جدارهها تولید گره و شکم مینمایند که در نقاط گره صدا بهصورت قوی و در نقاط شکم، ضعیف شنیده میشود.
برچسب:
آکوستیک چیست،
آکوستیک ساختمان،
پدیده آکوستیک در معماری،
سه روش ایجاد آکوستیک،
عوامل ایجاد اکوستیک،
نقش آکوستیک در معماری،
ادامه مطلب
بازدید: